מתכון לרביולי אסאדו: כיסוני פסטה במילוי בשר מפורק
- 6 מנות
רביולי נמסים בפה ממולאים בבשר אסאדו מפורק ומענג. עיקרית מהממת לאירוח שתגנוב ההצגה. אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב.
רכיבים
לרביולי:
- 500 גרם קמח מנופה (שוקלים לאחר הניפוי)
- 1 ביצה
- 3 חלמונים
- 1 כפית שטוחה מלח
- 80 מ”ל שמן זית
- 1 כף מחית פסטו
- למלית הבשר:
- 500 גרם בשר אסאדו ללא עצם טרי מרשת קצביות ‘וול דאן’
- 3-4 שיני שום
- 1/2 כפית מלח גס
- 1/2 כפית פלפל שחור גס
- 1 כף שמן זית
- 1 כף רוטב סילאן
לרוטב:
- 100 גרם צנוברים
- 50 גרם אגוזי מלך
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל סגול קטן, פרוס לרצועות דקות
- צרור בזיליקום, קצוץ
- 1 כפית שטוחה מלח
- קורט פלפל שחור
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
- 1/2 כפית סוכר חום
אופן ההכנה:
רשת קצביות ‘וול דאן’ מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.
מתחילים בהכנת הבשר:
1. מניחים את נתח הבשר על נייר אפייה, מפזרים סביבו את שיני השום, מתבלים במלח ופלפל שחור ויוצקים מעל את שמן הזית והסילאן. עוטפים את הבשר בשכבה נוספת של נייר אפייה . מניחים את “חבילת הבשר” בתבנית רוסטר ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 4-5 שעות.
2. לאחר האפייה, מפרקים את הבשר בעזרת מזלג וסכין.
במקביל, מכינים את בצק הרביולי:
3. עורמים את הקמח על משטח עבודה נקי ויוצרים גומה במרכז הערימה. מערבבים בקערה את שאר רכיבי הרביולי, טורפים היטב ויוצקים אותם לגומת הקמח. מערבבים ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעתיים.
4. חותכים את הבצק ל-6 חלקים שווים ומקמחים אותם בנדיבות.5. מרדדים כל חלק בעזרת מערוך ואז מעבירים את הבצק במכונת פסטה – מתחילים בחלק הכי עבה, מספר 1, ומתקדמים עד לחלק הכי דק, מספר 9.
הרכבת הרביולי:
6. ממקמים את רצועות הבצק על משטח עבודה נקי ומקומח קלות. מניחים כף מהמילוי לכל כיסון, במרחק שווה, לאורך רצועת הפסטה. מרטיבים במים מעט את הבצק שסביב המילוי, מכסים עם רצועת פסטה נוספת, קורצים עיגולים קטנים בעזרת רינג קטן ומהדקים את הקצוות.
7. מסדרים את הרביולי על מגש ומניחים בצד לייבוש במשך 30 דקות.
8. מביאים לרתיחה סיר גדול מלא במים עם מעט שמן וכפית מלח. מוסיפים את הרביולי ושולקים את הרביולי במשך דקה, עד שהרביולי צפים למעלה.
הכנת הרוטב:
9. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד לזהבה. מוסיפים את הצנוברים, האגוזים, הבזיליקום והתבלינים, ומקפיצים יחד במשך דקה. מוסיפים את הרביולי ומטגנים אותם עד שהם מקבלים גוון מעט זהוב. מגישים מיד.
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!