מתכון ללוליפופ בשר – שיפודי בקר ושומן כבש עסיסיים
מדריך וידאו להכנת שיפודים שמורכבים מנתח בשר משובח של ‘וול דאן’ שעוטף שומן כבש. אחרי צריבה טובה במנגל, גריל או פלנצ’ה תקבלו את השיפודים הכי טעימים ועסיסיים שאכלתם אי פעם. באחריות
זמן הכנה 20 דקות
רמת קושי קל
בשרי
מרכיבים:
1 ק”ג נתח אסאדו ללא עצם / נתח אנטריקוט / נתח פילה בקר מרשת קצביות ‘וול דאן’
500 גרם שומן כבש מסוג “ליה” מרשת קצביות ‘וול דאן’
מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
רשת קצביות ‘וול דאן’ מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.
1. מבקשים מהקצב לפרוס את הנתח כך שיתאים ללוליפופס.
2. פורשים את נתח הבשר על משטח עבודה נקי. מניחים במרכזו את שומן הכבש, מכסים בנייר אפייה ומשטחים בעזרת פטיש שניצלים.
3. מתבלים במלח גס ופלפל שחור.
4. מחלקים את מלבן הבשר ל-3 חלקים ומגלגלים כל אחד מהם לרול מהודק.
5. מצמידים את שלושת הרולים זה לזה, נועצים בהם 5 שיפודים ואז חותכים בין השיפודים.
6. צורבים את השיפודים על מנגל / גריל חשמלי / פלנצ’ה לוהטים במשך 3 מכל צד, עד שהשומן מקבל צריבה יפה והבשר משחים.