מתכון לסיגר במילוי פרגיות, כבד עוף ולבבות
תערובת של פרגיות, כבדי עוף ולבבות עוף צלויים בגריל שנקצצים דק דק, מטוגנים עם מצע נדיב של בצל זהוב בתיבול נפלא, נעטפים בעלי פילו והופכים לסיגרים פריכים ונהדרים – תוספת מושלמת לשולחן השבת.
רכיבים
- חבילת עלי סיגר
- 300 גרם פרגיות ‘וול דאן’
- 300 גרם כבדי עוף צלויים ‘וול דאן’
- 200 גרם לבבות עוף ‘וול דאן’
- 1 כפית מלח ופלפל גס לצלייה ‘וול דאן’
- 3 בצלים, קצוצים דק דק
- 2 כפות שמן
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1 כפית שטוחה פפריקה חריפה או מתוקה
- 1 כפית שטוחה כמון
- 1/2 כפית סוכר חום
- 1/2 כוס קמח
- 1/2 כוס מים
- שמן עמוק לטיגון הסיגרים
אופן ההכנה:
רשת קצביות ‘וול דאן’ מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.
1. נועצים על שיפודים את הפרגיות, הכבדים והלבבות, מתבלים במלח ופלפל גס וצולים בגריל עד להשחמה יפה משני הצדדים.
2. קוצצים דק דק את הפרגיות, הכבדים והלבבות.
3. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את התבלינים, נותנים להם “להיפתח” במשך 30 שניות ואז מוסיפים את תערובת העופות הקצוצים. מטגנים הכל יחד במשך 3-5 דקות ומסירים מהאש.
4. בקערה בינונית, מערבבים היטב את הקמח והמים. פותחים עלה סיגר, מברישים בתערובת חצי משולי הסיגר. מניחים מהמלית במרכז התחתון של כל עלה סיגר (בצד שבו לא הוברשו השוליים). מקפלים את השוליים פנימה ומגלגלים כלפי מעלה. מהדקים היטב ומטגנים את הסיגרים בשמן עמוק וחם עד שהם מקבלים גוון זהוב-שחום יפה מכל הצדדים.
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!