מתכון לתבשיל בשר עם גרגירי חומוס ועלי מנגולד

40 דק' דק׳ הכנה
אופן ההכנה

מנה טעימה וחגיגית מהמטבח הסורי של בשר נימוח ורוטב סמיך ועשיר שמתחנן לחלה טובה. מדריך וידאו שלב אחר שלב לעיקרית מושלמת לשבת חורפית

זמן הכנה 40 דק’

רמת קושי קל
בשרי

רכיבים

500-800 גרם בשר מס’ 2 או כל נתח שמתאים לבישול ארוך מרשת קצביות ‘וול דאן’, חתוך לקוביות
1/2 1 כוסות גרגירי חומוס שהושרו לילה שלם במים
5-7 עלי מנגולד, שטופים היטב וקצוצים
1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
4 כפות שמן
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 כפית מלח
ציר ירקות / מים
1 כף אבקת מרק עוף (לא חובה)

אופן ההכנה:

רשת קצביות ‘וול דאן’ מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.

1. בסיר עמוק על אש בינונית, מחממים 2 כפות שמן וצורבים את קוביות הבשר עד לסגירה. מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים את גרגירי החומוס ויוצקים על הכל ציר ירקות או מים עד לכיסוי הבשר.

2. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 3 שעות. מסירים מהאש ומסננים את הבשר וגרגירי החומוס מנוזלים.

3. בסיר רחב על אש בינונית, מחממים 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את עלי המנגולד הקצוצים ואת התבלינים ומטגנים עד שעלי המנגולד מכווצים ומאבדים מנפחם.

4. מוסיפים את קוביות הבשר וגרגירי החומוס ויוצקים מעל ציר ירקות או מים עד לכיסוי הבשר. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 30-40 דקות, עד שהרוטב סמיך.הכי טעים להגיש לצד אורז לבן, קוסקוס או פשוט חלה טובה.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

מתכון לתבשיל בשר עם גרגירי חומוס ועלי מנגולד
מתכון לתבשיל בשר עם גרגירי חומוס ועלי מנגולד
מתכון לתבשיל בשר עם גרגירי חומוס ועלי מנגולד

 

מוצרים מהמתכון

Array ( )

מתכונים נוספים