כתף טלה חגיגי ממולא באורז

כתף טלה חגיגי ממולא באורז

אופן ההכנה

 

זמן הכנה40 דק’
רמת קושי – בינוני
בשרי

רכיבים

כתף טלה טריה מפורקת מעצם מרשת קצביות ‘וול דאן’

למילוי:

1 כף שמן
1 כוס אורז
1 כפית מלח
2 כוסות מים חמים
צרור סלרי, קצוץ

לצליה:

15-20 בצלי פנינה, מקולפים
100 גרם שזיפים מיובשים ומגולענים
100 גרם צימוקים
100 גרם משמשים מיובשים
100 גרם אגוזי מלך <strong>-לא בראש השנה</strong>
1 כף מלח
קורט נדיב של פלפל שחור טחון גס
1 כף שמן זית
2 כפות סילאן
ענף טימין
1/2 כוס יין לבן

אופן ההכנה:

רשת קצביות ‘וול דאן’ מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.

שימו לב: המתכון מכיל אגוזי מלך. כידוע, נהוג שלא לאכול אגוזים בראש השנה, לכן ניתן להורידם מהמתכון ולהוסיף אותם בהזדמנות חגיגית אחרת.ציוד נדרש: חוט משי לקשירת הכתף, נייר כסף ונייר אפייה.

מתחילים בהכנת המילוי:
1. בסיר קטן על אש נמוכה, מחממים את השמן ומטגנים קלות את האורז. מתבלים במלח, יוצקים מעל את המים, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 10-15 דקות. מכבים את האש, ממתינים 5 דקות ורק אז פותחים את המכסה ומערבבים פנימה את הסלרי הקצוץ.

מילוי כתף הטלה:
2. בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה, פותחים את כתף הטלה כשתחתיה חוטי משי לקשירה, מניחים במרכזה את מילוי האורז, סוגרים וקושרים היטב.

3. מפזרים סביב הכתף את בצלי הפנינה, מניחים בצד את ענף הטימין, יוצקים על הכתף שמן זית וסילאן ומעסים ביד. מפזרים אגוזים (אם משתמשים) ופירות מיובשים, מתבלים במלח ופלפל שחור ויוצקים יין לבן.

4. מכסים הכל בנייר אפייה ואז בנייר כסף – רצוי 2 שכבות, ואוטמים היטב, כדי שהנוזלים לא יתאדו באפייה הארוכה.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 30 דקות ואז מנמיכים ל-160 מעלות ואופים 4 שעות נוספות.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!
כתף טלה חגיגי ממולא באורזכתף טלה חגיגי ממולא באורזכתף טלה חגיגי ממולא באורז

מוצרים מהמתכון

Array ( )

מתכונים נוספים