מתכון לצלי בשר ברוטב פטריות ובצלים
מתכון וידאו שלב אחר שלב להכנת צלי בשר חגיגי וטעים עם נתח מספר 6 המצוין של וול דאן. מכינים את הבשר והרוטב בנפרד ולבסוף מאחדים אותם למנה אחת מושלמת של פרוסות בשר נימוחות עטופות ברוטב מענג שמגישים על קרם ארטישוק וירקות שורש
זמן הכנה שעה
רמת קושי בינוני
בשרי
מרכיבים
(6 מנות):
לבשר:
נתח שלם של פילה מדומה (מספר 6) מרשת הקצביות של וול דאן
2 כפות שמן זית
3 שורשי פטרוזיליה, מקולפים וחתוכים גס
1 שורש כרישה, פרוס לעיגולים עבים
1 שורש סלרי שלם, מקולף
1 בצל גדול שלם, מקולף
500 גרם ארטישוק ירושלמי, מקולפים
1 כף גרגירי פלפל אנגלי
1 כף שטוחה מלח גס
1 כפית כמון
קורט מלח (לתיבול קרם הארטישוק)
לרוטב:
2 כפות שמן
2 בצלים גדולים, פרוסים לחצאי טבעות
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית שטוחה כורכום
1 כפית שטוחה כמון
סלסלת פטריות טריות (מומלץ: פטריות שימג’י חומות ולבנות)
צרור עלי סלרי, קצוץ
2 כפות רוטב סילאן בטעם מעושן עם צ’ילי של וול דאן
1 כף קמח מהולה ב-2 כפות מים קרים
אופן ההכנה:
“פילה מדומה” הוא שמו של נתח מספר 6. נתח חלק במראה גלילי ומאורך שמתאים לצלייה איטית כשהוא שלם או לבישול ארוך ונפרס בקלות. בתום הבישול, הבשר רך כל כך שאפשר לחתוך אותו עם כף.