מתכון לשניצל ממולא בפירה
מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת אחת המנות המופלאות שיש: שניצל זהוב, שמנמן ופריך עם מילוי רך ונימוח של פירה תפוחי אדמה. משטחים דק דק את נתחי העוף של וול דאן, מניחים ביניהם את הפירה, מהדקים, מצפים ומטגנים
זמן הכנה 40 דקות
רמת קושי בינוני
בשרי
מרכיבים:
500 גרם חזה עוף פרוס לשניצל מרשת קצביות ‘וול דאן’
2 ביצים
1 כוס קמח
2 כוסות פירורי גריסיני לאקסטרה קראנצ’יות / פירורי לחם רגילים
1 כפית חרדל
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
שמן לטיגון עמוק
לפירה:
5-6 תפוחי אדמה, מקולפים
צרור פטרוזיליה, קצוץ (לא חובה)
1-2 כפות שמן זית
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
רשת קצביות ‘וול דאן’ מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.
1. מניחים את תפוחי האדמה בסיר גדול, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית עד שהם רכים.
2. מסננים את המים מהסיר, מוסיפים את הפטרוזיליה, מלח, פלפל שחור ושמן זית ומועכים לפירה.
3. בין 2 ניירות אפייה, משטחים דק דק את נתחי חזה העוף.
4. מניחים מהפירה על נתח חזה עוף, מכסים עם נתח נוסף ומצפים היטב בקמח.
5. טורפים את הביצים עם החרדל, מלח ופלפל שחור, טובלים בהם את השניצל הממולא, מצפים היטב בפירורי לחם ומטגנים בשמן עמוק וחם במשך 1-2 דקות מכל צד, עד לקבלת גוון זהוב-שחום יפה.