סל קניות

יש לך 0 מוצרים בסל

*המחיר הסופי יקבע לאחר השקילה

איך לזהות בשר טרי בקצביה

איך לזהות בשר טרי בקצביה – המדריך המלא

בחירת בשר טרי היא מיומנות חשובה, במיוחד כאשר רוצים לוודא שהבשר שאנו קונים הוא איכותי ומתאים לבישול. פרמטרים כמו צבע, ריח ומרקם הם חשובים ביותר, ובהקשר הזה יש לקחת בחשבון את כלל המדדים ולא להסתמך רק על אחד מהם. במאמר זה נציג את הדרכים השונות לזהות בשר טרי.

טריות – הבסיס לכל מנה מוצלחת

כשמדובר בבשר, אין דבר חשוב יותר מנושא הטריות. גם אם מצאתם את הנתח המושלם, כל זמן שהבשר איננו טרי, גם המתכון המשובח ביותר מועד לכישלון. כדי להבטיח את טריותו של הבשר, כדאי לפנות לקצב שאתם מכירים וסומכים עליו. דרך טובה לבדוק את איכות הבשר היא לשאול מאיזה בית גידול מגיע הבשר. אטליז עם תחלופה גבוהה של לקוחות לרוב יבטיח תחלופה מהירה של המוצרים, מה שמגדיל את הסיכוי לטריות.

איך יודעים שהבשר טרי?

  1. צבע הבשר

הצבע הוא אחד הסימנים הראשונים לטריות. בשר בקר טרי צריך להיות בגוון אדום בוהק. עם זאת, יש לקחת בחשבון שבשר שעבר טיפול בפחמן חד-חמצני עלול לשמור על צבעו האדום גם כשהוא כבר לא טרי, ולכן חשוב לשאול את הקצב האם הבשר עבר טיפול זה. צבע חום-אדום בבשר בקר אינו בהכרח מעיד על קלקול, אלא על חשיפה לחמצן. בעופות, הצבע יכול להשתנות בין לבן-כחלחל לצהוב, בהתאם לתזונה, גזע, וגיל העוף.

  1. ריח הבשר

בשר טרי כמעט ולא אמור להפריש ריח כלשהו. אם הבשר ארוז, אתם עשויים להבחין בריח קל של עובש שנוצר כתוצאה מחמצון הלחות באריזה – זה לא מעיד על קלקול. אך אם מדובר בריח דמוי אמוניה או ריח רקוב, זהו סימן ברור לכך שהבשר אינו טרי ויש להימנע מקנייתו.

  1. תחושה ומוצקות

בשר טרי צריך להיות מוצק למגע. כאשר לוחצים עליו, הוא צריך לחזור לצורתו המקורית. אם הבשר נשאר שקוע לאחר לחיצה, זה עשוי להעיד על כך שהחלבון התפרק והבשר אינו טרי. גם בעופות, הבשר צריך לחזור לצורתו המקורית לאחר לחיצה.

איך לזהות בשר לא טרי?

ישנם כמה סימנים שיכולים להעיד על בעיה בטריות הבשר: נוכחות קרח על הבשר המופשר, צבע כהה מדי או שומן בצבע צהוב או ירקרק. כל אלה יכולים להצביע על כך שהבשר עבר חמצון או קלקול.

הקצב – המומחה שלכם

גם אם קראתם מדריכים והפכתם למבינים יותר, אין תחליף לידע של קצב מנוסה. קצב מומחה ידע לתת לכם טיפים חיוניים לא רק לבחירת הנתח, אלא גם לאופן ההכנה הנכון – בין אם מדובר בצלייה, עישון או בישול.

רישיון עסק – להבטיח שאתם קונים במקום אמין

כשאתם נכנסים לאטליז, חשוב לוודא שיש לו רישיון עסק בתוקף. רישיון כזה מבטיח שהמקום עומד בסטנדרטים הגבוהים ביותר של היגיינה ותברואה. תברואן מוסמך בודק את האטליז באופן תקופתי ומוודא שהציוד והשיטות במקום עומדים בדרישות המחמירות של משרד הבריאות.

בעת קניית בשר, חשוב להיות ערניים ולדעת איך לבחור נכון כדי להבטיח את טריות הבשר ואיכותו. הנה כמה טיפים חשובים שיסייעו לכם בקניית בשר איכותי ואחסונו:

היזהרו ממבצעי בשר במסעדות

בעלי מסעדות לעיתים מציעים מבצעי בשר כדי להיפטר ממנות שלא נמכרות ויתכן ויתקרבו לתאריך התפוגה שלהן. למשל, אם אתם רואים סטייק פריים במחיר נמוך במיוחד, ייתכן שמדובר בבשר שאינו מהמשובחים ביותר. מבצע כזה לא תמיד מעיד על קלקול, אך עשוי להצביע על כך שהבשר מתקרב לתקופת השימוש המומלצת.

טיפים לקנייה ואחסון של בשר טרי

קנו את הבשר לקראת סוף הקניות: נסו לרכוש את הבשר בסוף ביקורכם בסופר או באטליז כדי לצמצם את הזמן שבו הבשר חשוף לטמפרטורות לא אופטימליות.

החזר הביתה במהירות: השתדלו לחזור הביתה כמה שיותר מהר לאחר רכישת הבשר. שמרו על הבשר קריר ככל הניתן, וחשבו להשתמש בתיק קירור מיוחד כדי להבטיח שהבשר יישאר בטמפרטורה נמוכה עד שתגיעו הביתה.

× להתייעץ עם נציג שירות