מתכון לשווארמה ביתית עסיסית בתנור
אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת שווארמה עסיסית ומתובלת היטב עם נתחי ההודו המעולים של ‘וול דאן’. לסגור פינה בקלות לארוחה משפחתית טעימה באמצע השבוע, לצד צ’יפס, חצילים מטוגנים, טחינה טובה ועגבניות חריפות כמובן
- זמן הכנה 40 דקות
- רמת קושי קל
- בשרי
מרכיבים:
- 600 גרם שווארמה הודו נקבה (ירכיים ללא עצמות) מרשת קצביות ‘וול דאן’
- 200 גרם פרוסות שומן ליה
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית כמון
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית הל
- 1/2 כפית פפריקה מעושנת
- 1 בצל סגול, חצוי לשניים
- 1 פלפל ירוק חריף
אופן ההכנה:
רשת קצביות ‘וול דאן’ מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.
1. פורסים דק את נתחי ההודו ומניחים את הפרוסות בקערה. מתבלים במלח, פלפל שחור, כמון, כורכום והל, מעסים את התיבול לתוך הנתחים, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.
2. נועצים 2 שיפודי מתכת בחלק העליון של חצי בצל סגול, כבסיס. מעמידים את הבצל במרכז קערת פיירקס בינונית וחסינת חום (שמתאימה לאפייה), מרופדת בנייר אפייה. משפדים את נתחי ההודו כשהם צמודים זה לזה ועליהם משפדים את נתחי השומן, החצי השני של הבצל הסגול ואת הפלפל החריף בשלמותו.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך שעה.
4. לאחר האפייה, חותכים את השווארמה לאורך לתוך קערת הגשה ומגישים מיד, חם, עם פיתות, סלט עגבניות חריפות, טחינה, חצילים מטוגנים וצ’יפס שמכינים בזמן שהשווארמה בתנור.