מתכון לשווארמה ביתית עסיסית בתנור

אופן ההכנה

אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת שווארמה עסיסית ומתובלת היטב עם נתחי ההודו המעולים של ‘וול דאן’. לסגור פינה בקלות לארוחה משפחתית טעימה באמצע השבוע, לצד צ’יפס, חצילים מטוגנים, טחינה טובה ועגבניות חריפות כמובן 

  • זמן הכנה 40 דקות
  • רמת קושי קל
  • בשרי

מרכיבים:

  • 600 גרם שווארמה הודו נקבה (ירכיים ללא עצמות) מרשת קצביות ‘וול דאן’
  • 200 גרם פרוסות שומן ליה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית הל
  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת
  • 1 בצל סגול, חצוי לשניים
  • 1 פלפל ירוק חריף

אופן ההכנה:

רשת קצביות ‘וול דאן’ מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.

1. פורסים דק את נתחי ההודו ומניחים את הפרוסות בקערה. מתבלים במלח, פלפל שחור, כמון, כורכום והל, מעסים את התיבול לתוך הנתחים, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.

2. נועצים 2 שיפודי מתכת בחלק העליון של חצי בצל סגול, כבסיס. מעמידים את הבצל במרכז קערת פיירקס בינונית וחסינת חום (שמתאימה לאפייה), מרופדת בנייר אפייה. משפדים את נתחי ההודו כשהם צמודים זה לזה ועליהם משפדים את נתחי השומן, החצי השני של הבצל הסגול ואת הפלפל החריף בשלמותו.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך שעה.

4. לאחר האפייה, חותכים את השווארמה לאורך לתוך קערת הגשה ומגישים מיד, חם, עם פיתות, סלט עגבניות חריפות, טחינה, חצילים מטוגנים וצ’יפס שמכינים בזמן שהשווארמה בתנור.

מוצרים מהמתכון

Array ( [16272-0-xzqyopmroi] => Array ( [attributes] => Array ( [pa_צורת-חיתוך] => ) [key] => 16272-0-xzqyopmroi [product_id] => 16272 [variation_id] => 0 [quantity] => 0 [unit_weight] => [chosen_quantity_unit] => kg [ocwsu_unit] => kg [ocwsu_quantity_in_units] => [ocwsu_quantity_in_weight_units] => [ocwsu_unit_weight] => ) )
Array ( [attributes] => Array ( [pa_צורת-חיתוך] => ) [key] => 16272-0-xzqyopmroi [product_id] => 16272 [variation_id] => 0 [quantity] => 0 [unit_weight] => [chosen_quantity_unit] => kg [ocwsu_unit] => kg [ocwsu_quantity_in_units] => [ocwsu_quantity_in_weight_units] => [ocwsu_unit_weight] => ) Array ( [type] => variable )

מתכונים נוספים

כדורי בשר ברוטב עגבניות

30 דק׳ הכנה
  • 4 מנות
  • Type: בשר טחון
אופן ההכנה

מנה קלאסית שקיימת בכל בית, ניתן להגיש אותה עם אורז או קוסקוס, טעימה מאוד וקלה להכנה.

מצרכים:

  • קילו בשר טחון
  • 200 גרם בצל מורד
  • 3 שיני שום
  • 100 גרם תפוח אדמה
  • מלח
  • פלפל
  • כמון טחון
  • פירורי לחם

מצרכים לרוטב העגבניות:

  • שמן קנולה
  • 1 בצל גדול
  • 2 כוסות מים
  • רסק עגבניות
  • 2 עגבניות רגילות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כמון טחון

הוראות הכנה:

  1. לשים את הבשר הטחון בקערה, לתבל במלח, פלפל וכמון, לשים את הבצל והשום ולשים בצד לספיגת הטעמים.
  2. לטגן את הבצל בסיר שטוח ולהוסיף את רסק העגבניות ולתבל.
  3. להוסיף מים בהדרכה ולוודא בזמן הזה שהרוטב נשאר סמיך.
  4. להוריד את האש לאש נמוכה.
  5. להתחיל להכין כדורי בשר ולהניח ברוטב בעדינות.
  6. לכסות את הסיר ולבשל במשך 45 דקות.
  7. לכבות, לסדר בצלחת ולפזר פטרוזליה מעלה.
  8. תהנו!

מוצרים מהמתכון

Array ( )

מתכונים נוספים