מתכון לתבשיל בשר עם פול ועשבי תיבול
רכיבים
1 ק”ג בשר מספר 8 (שריר הזרוע) מרשת קצביות ‘וול דאן’
1 חבילת פולים קפואים
צרור נענע, קצוץ
צרור כוסברה, קצוץ
1 כרישה, פרוסה
1 פלפל ירוק חריף, פרוס
4-5 שיני שום, פרוסות
מיץ מחצי לימון סחוט היטב
1 כפית כמון
1 כפית סוכר דמררה
1/2 כפית כורכום
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
רשת קצביות ‘וול דאן’ מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.
1. מניחים את הבשר בסיר גדול, מכסים במים, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס ומבשלים על אש נמוכה במשך 3-4 שעות.
2. מוציאים את הבשר לקרש חיתוך, מצננים, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לקירור והתייצבות – עדיף למשך לילה שלם, כך שהבשר ייפרס לפרוסות יפות בקלות.
3. בסיר נמוך ורחב, מחממים 2-3 כפות שמן ומטגנים את הכרישה, השום, הכוסברה והנענע עד לריכוך. מתבלים בכפית מלח, סוכר דמררה, כמון, כורכום ו-1/2 כפית פלפל שחור. מטגנים הכל יחד במשך 1-2 דקות כדי שהתבלינים יפתחו בשמן (בשלב זה ניתן להוסיף גם אבקת מרק עוף).
4. מוסיפים את הפולים, מכסים המים ובמקביל פורסים את הבשר לפרוסות יפות ואחידות. מוסיפים את הבשר לסיר, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 30-40 דקות, עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך.