מתכון לדג במלח – טכניקה לדג עסיסי וטעים במיוחד
כך תסדרו לכם ולאורחים את ההצגה הכי טובה בעיר – באפס מאמץ: מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת דג “קבור” במלח גס, טכניקה שהופכת את הדג לעסיסי וטעים במיוחד.
זמן הכנה 30 דק’
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
1 ק”ג דג לבן – אנחנו השתמשנו בדג ברמונדי מרשת קצביות ‘וול דאן’
2 ק”ג מלח גס
4 חלמונים
1/2 כוס מים (אמצעי מדידה: כוס חד”פ לשתייה קרה)
1 לימון, מקולף וחתוך לקוביות קטנות (ראו סרטון)
צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
1 שן שום, פרוסה
1 פלפל חריף, קצוץ
אופן ההכנה:
רשת קצביות ‘וול דאן’ מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.
1. בקערה, מניחים את המלח, מוסיפים את החלמונים והמים ומערבבים היטב.
2. פותחים את הדג לרוחב וממלאים אותו בירקות הקצוצים.
3. מרפדים תבנית ב-3/4 (או פחות) מכמות המלח, מניחים מעל הדג ומכסים ומהדקים היטב עם המלח הנותר.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 50-60 דקות.
5. מוציאים את התבנית מהתנור וכשהמלח מצטנן מעט, שוברים אותו בעזרת פטיש שניצלים ומחלצים את הדג בזהירות.
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!
מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.
חפשו וול דאן על המדפים ותהנו מבשר כשר, איכותי, זול וטעים!