מתכון להמבורגר שמגישים בתוך סופגניה עסיסית
במקום להגיש את הסופגניות ואת המנה העיקרית בנפרד – נחבר אותם לשלמות: סופגניה שמנמנה עם קציצת המבורגר עסיסית שהכי טעים לשדך לה ביצת עין וצ’יפס טוב.
https://youtu.be/AVOPCs1SKs8
זמן הכנה 80 דק’
רמת קושי בינוני
בשרי
רכיבים
להמבורגר:
500 גרם בשר טחון מרשת קצביות ‘וול דאן’
1 כף שמן
1 בצל, קצוץ דק
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
3 כפות סודה
לסופגניות:
500 גרם קמח מנופה (שוקלים לאחר הניפוי)
4 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
1/4 1 כוסות (300 מ”ל) מים
1 ביצה
2 כפות שמן
1 כף וודקה או ערק
1 כפית תמצית ווניל
1/2 1 כפות שמרים יבשים
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
רשת קצביות ‘וול דאן’ מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.
מתחילים בהכנת הסופגניות:
1. בקערת מיקסר גדולה, מערבבים היטב את הסוכר, השמרים והמים, מניחים בצד למשך 10 דקות ואז מוסיפים את הקמח, השמן, סוכר הווניל, הוודקה והביצה. מעבדים במשך דקה עם וו לישה במהירות נמוכה ואז מוסיפים את המלח, מגבירים למהירות הגבוהה ביותר ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד במשך כ-7 דקות.
2. מקמחים קערה נקייה, מעבירים אליה את הבצק, מכסים ומניחים להתפחה במקום חמים במשך שעה וחצי.
3. על משטח מקומח, מרדדים את הבצק לעובי של 2 ס”מ. בעזרת חותכן עגול, קורצים עיגולים מהבצק. מניחים כל עיגול בצק על ריבוע נייר אפייה, מכסים ומתפיחים במשך 30 דקות.
4. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק וכשהשמן חם (170 מעלות), מטגנים את הסופגניות הבצק בקבוצות עד שהן זהובות ותפוחות משני הצדדים, ומוציאים אותן לקערה מרופדת בנייר סופג. לאחר שהסופגניות מצטננות מעט, חוצים אותן ומרכיבים את הכריך.
במקביל להכנת הסופגניות, מכינים את ההמבורגרים:
5. מחממים כף שמן במחבת על אש בינונית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מסירים מהאש ומצננים.
6. בקערה גדולה, מערבבים ביד את הבשר עם הבצל, מלח, פלפל שחור וסודה עד לקבלת עיסה אחידה. מרפדים תבנית בנייר אפייה ובעזרת רינג עגול, מסדרים על התבנית 6 קציצות בגודל שווה.
7. מכסים את התבנית בניילון נצמד, מעבירים למקרר להתייצבות במשך שעה ולאחר מכן צולים היטב את הקציצות במנגל או מחבת פסים לוהטת.
הרכבת ההמבורגר:
מורחים מעט מיונז על חצי אחד של סופגניה, מניחים מעל קציצת המבורגר ועליה ביצת עין, מוסיפים ירקות ומגישים מיד, לצד צ’יפס ורטבים מומלצים, כמו איולי שום, איולי פלפלים וקטשופ.
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!