מתכון לכנפיים בתנור ברוטב צ’ילי ושום
רוטב פיקנטי וטעים של צ’ילי, שום ושומשום שעוטף את הכנפיים העסיסיות של ‘וול דאן’ ונותן להם פריכות ממכרת מבחוץ.מדריך שלב אחר שלב להכנת ארוחה משפחתית מושלמת ב-10 דקות
זמן הכנה 10 דקות
רמת קושי קל
בשרי
מרכיבים:
1.5 ק”ג כנפיים מרשת קצביות ‘וול דאן’
4-5 שיני שום, קצוצות
1 כוס רוטב צ’ילי מתוק
1 כף שומשום
2 כפות שמן
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
צרור עירית, קצוצה
אופן ההכנה:
רשת קצביות ‘וול דאן’ מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.
1. מניחים את הכנפיים בתבנית, יוצקים מעל שמן, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים.
2. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות.
3. בקערה גדולה, מערבבים את השום הקצוץ עם רוטב הצ’ילי והשומשום. יוצקים את הרוטב על הכנפיים כך שהן יהיו מכוסות לגמרי ואופים במשך 15 דקות נוספות, עד שהכנפיים מקבלות גוון שחום יפה והרוטב מצטמצם ומסמיך. מוציאים מהתנור, מפזרים מעל עירית קצוצה ומגישים מיד.