מתכון לסינייה: שכבות של בשר, עגבניות, חציל וטחינה
מתכון דו-שלבי להכנת מנה נהדרת שתתחסל במהירות: קציצות קבב צלויות קלות שעורמים עליהן קונפי עגבניות שרי, חציל וטחינה ומשגרים לתנור לחצי שעה, עד שהחלק העליון מקבל גוון שזוף יפה.
זמן הכנה 60 דק’ :
רמת קושי קל
בשרי
רכיבים:
500 גרם בשר טחון טרי מרשת קצביות ‘בוצ’רי’
35-40 עגבניות שרי
1 חציל
1 בצל, קצוץ דק
3 שיני שום, קלופות
צרור כוסברה, קצוץ דק
1/2 לימון, סחוט היטב
1/2 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס + 3 כפות שמן זית
4 כפות סודה
1/3 כוס מים קרים
1 כפית שטוחה בהרט
קורט סוכר
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
רשת קצביות ‘בוצ’רי’ היא בשורה גדולה לציבור המהדרין מן המהדרין, שיוכל לרכוש בשר איכותי טרי וקפוא בכשרות מהודרת ביותר ובמחירים מעולים.פתיחת הרשת היא חלק ממגמה רחבה יותר של בד”ץ ‘בני ציון’ לספק את הביקוש שיש ציבור בני התורה המקפידים על קלה כבחמורה, בשר איכותי בלי לוותר על קוצו של יוד בחומרות ובהידורים הנוהגים בבד”ץ ‘בני ציון’. בקרוב צפויה הרשת להתרחב לסניפים נוספים בירושלים וברחבי הארץ.
מתחילים בהכנת קונפי עגבניות שרי:
1. מניחים את העגבניות ושיני השום בתבנית, בשכבה אחת. יוצקים מעל 1/2 כוס שמן זית, מתבלים בקורט סוכר, קורט מלח וקורט פלפל שחור וצולים בתנור שחומם מראש ל-160-170 מעלות במשך שעה.
2. מוציאים מהתנור, מצננים קלות וטוחנים לקרם במעבד מזון.
עוברים להכנת קציצות הקבב:
3. בקערה גדולה, מניחים את הבשר הטחון, הבצל הקצוץ, הכוסברה הקצוצה, הסודה ו-2 כפות שמן זית. מתבלים בבהרט, כפית שטוחה של מלח ו-1/2 כפית פלפל שחור ומערבבים ביד לקבלת עיסה אחידה.
4. בידיים רטובות במים, מגלגלים מהעיסה קציצות בגודל שווה.
5. מחממים היטב מגש / פלטת צלייה או פלנצ’ה וצולים את הקציצות במשך דקות ספורות, רק לצריבה מבחוץ – שהקציצה לא תהיה מבושלת מבפנים.
הכנת החציל:
6. שורפים את החציל בשלמותו על גז ואז מקלפים ומעבירים את “בשר” החציל לצלחת. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מוסיפים זילוף שמן זית ומערבבים.
הכנת הטחינה:
7. בקערה בינונית, מניחים את הטחינה הגולמית ומיץ הלימון. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ותוך כדי ערבוב, מוסיפים 1/3 כוס מים קרים – עד לקבלת טחינה סמיכה.
הרכבת הסינייה:
8. במחבת שמתאימה לאפייה או בתבנית עגולה, מניחים את קציצות הקבב. יוצקים מעל את קונפי העגבניות הטחון ואז את החציל ולבסוף את הטחינה.
9. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 30 דקות, עד שהשכבה העליונה מזהיבה. מפזרים מעל צנוברים קלויים בשמן זית ועלי כוסברה ומגישים מיד.
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!
מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.