מתכון לעוף מוקפץ עם ירקות ופסטה
ארוחה משפחתית נדיבה וטעימה שמתקתקים ב-20 דקות:מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת מוקפץ עם עוף ‘וול דאן’, פסטה וירקות. מתכון “לגזור ולשמור” שכל אחד צריך לדעת להכין
https://youtu.be/msG8A4r-KOI
זמן הכנה 20 דקות
רמת קושי קל
בשרי
מרכיבים :
(4 מנות):
600 גרם חזה עוף ‘וול דאן’, חתוך לקוביות / פרוס רצועות
300-400 גרם פסטה
3 פלפלים ב-3 צבעים: אדום, כתום וצהוב, פרוסים לרצועות
1/2 כרוב לבן בינוני או 1/3 כרוב גדול, פרוס דק
8-10 פטריות טריות, פרוסות
2-3 שיני שום, כתושות
1 גזר, חתוך לרצועות
1 כף סילאן
6-8 כפות טריאקי
1 כף שמן שומשום
3 כפות שמן צמחי
1 כפית שטוחה פלפל שחור
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
רשת קצביות ‘וול דאן’ מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.
1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים ומניחים בצד.
2. במחבת גדולה, מחממים את השמן הצמחי ומטגנים את העוף במשך 2 דקות מכל צד, עד שהוא מבושל היטב ומוציאים לצלחת.
3. מוסיפים למחבת את הגזר, מטגנים עד לריכוך והשחמה קלה ואז מוסיפים את הפלפלים, הכרוב והפטריות. יוצקים פנימה את שמן השומשום, מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים את הסילאן והטריאקי ומקפיצים הכל יחד במשך 2-3 דקות.
4. מחזירים את העוף למחבת, מוסיפים גם את הפסטה המבושלת, מערבבים במרץ ומכבים את האש. ממתינים 5 דקות לספיגת טעמים טובה ומגישים.