מתכון לתבשיל עוף עם זיתים מהמטבח המרוקאי
זמן הכנה 30 דק’
רמת קושי קל
בשרי
רכיבים
7-8 שוקי עוף טריים מרשת קצביות ‘וול דאן’
400 גרם זיתים משימורים, מסוננים ושטופים
1 פלפל אדום, חתוך לרצועות
5-6 שיני שום, פרוסות
1 לימון, מקולף ופרוס דק
6-8 פלפלים חריפים מיובשים (סודניה)
צרור כוסברה, קצוצה
200 גרם רסק עגבניות איכותי – 100% עגבניות
2 כפות שמן
מים עד לגובה הזיתים
1 כפית מלח
1 כפית סוכר חום
1 כפית פפריקה
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
אופן ההכנה:
רשת קצביות ‘וול דאן’ מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.
1. מרתיחים את הזיתים במים במשך כ-15 דקות, מסננים ושוטפים היטב – כדי להיפטר מהמרירות.
2. בסיר רחב ונמוך על אש בינונית, מחממים את השמן ומטגנים את רצועות הפלפל יחד עם העוף עד להשחמה קלה.
3. מוסיפים את השום, הלימון, התבלינים ורסק העגבניות, מערבבים במשך 1-2 דקות ואז מוסיפים את הזיתים ומים – עד לגובה הזיתים ולבסוף את הכוסברה. בשלב זה אפשר להוסיף אבקת מרק עוף.
4. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 25-30 דקות. מדי פעם בודקים אם חסרים נוזלים ומוסיפים מים, אם צריך.
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!