מתכון לסיגר פילו במילוי דגים ועשבי תיבול
המנה הכי כיפית שתגישו בשבועות: סיגר פילו פריך שעוטף מילוי דגים מושלם מבית ‘וול דאן’ והמון טחינה בצד. מדריך וידאו שלב אחר שלב
זמן הכנה 30 דקות
רמת קושי בינוני
פרווה
מרכיבים
(4 מנות):
4 עלי פילו שהופשרו במקרר (עובדים איתם כשהם קרים)
2 פילה מושט ללא עור מרשת קצביות ‘וול דאן’
מלח גס
צרור עלי נענע, קצוצים
צרור כוסברה, קצוצה דק
1/2 פלפל צ’ילי, קצוץ
1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ (לא חובה)
3 שיני שום, קצוצות דק
1 בצל סגול, קצוץ דק דק
1 כפית גרידת לימון
1 כף שמן זית
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
להברשה וציפוי: שמן זית, קצח ושומשום שחור / לבן
אופן ההכנה:
רשת קצביות ‘וול דאן’ מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.
1. מניחים את הדגים בקערה, שופכים מעל 1/2 כוס (חד”פ לשתייה קרה) מלח גס ומשרים במשך 15 דקות. שוטפים היטב את הדגים וקוצצים אותם דק דק.
2. מעבירים את הדגים לקערה גדולה, מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים היטב לעיסה אחידה.
3. מניחים שורה מתערובת הדגים בחלק התחתון של כל עלה פילה, מקפלים כלפי פנים את שולי העלה ומגלגלים.
4. מסדרים את העלים המגולגלים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בנייר אפייה, מפזרים מעל קצח ושומשום שחור ולבן ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות או עד להשחמה יפה. מגישים חם לצד טחינה טובה לטבילה.